Hospice Lansingerland breidt uit met twee gastenkamers

Vorige maand ging aannemer Batenburg van start met een interne verbouwing in Hospice Lansingerland. Naast de vijf reeds bestaande gastenkamers zullen er twee bij komen. Het hospice in Bergschenhoek kent een hoge bezetting en er werd zelfs al een ruimte vrijgemaakt voor het geval zich een noodsituatie voor zou doen. Reden voor het bestuur om zich te bezinnen op de toekomst van het Hospice dat in april vijf jaar bestaat. Quality Guard B.V. zal de nieuwe gastenkamers voorzien van een Brandmeldinstallatie, elektra en de benodigde domotica.

“We gingen in gesprek, we keken rond in buurgemeenten of een fusie of samenwerking tot de mogelijkheden behoorde, maar we kwamen al snel tot de conclusie dat onze plek in Lansingerland is en moet blijven,” aldus Jaap Wolf, voorzitter van het bestuur van Hospice Lansingerland. “Een tweede optie was het openen van een dependance. Dat zou logistiek een hele operatie worden, dus ook daar kozen we niet voor. Bleef de vraag of we het pand, dat we huren van 3B Wonen, zouden moeten kopen en vervolgens gaan uitbreiden.”

Na veel overleg, wikken en wegen en mogelijkheden onderzoeken werd een besluit genomen: “We blijven het pand huren van 3B Wonen en breiden de capaciteit hier uit. Met schuiven van ruimte binnen het huidige gebouw konden er twee gastenkamers bij komen. Onder andere op de plek van de multifunctionele ruimte die relatief weinig werd gebruikt en als iets kleinere ruimte naar boven verhuisde. Voor we aan de verbouwing begonnen konden goede afspraken worden gemaakt, zodat onze gasten nauwelijks tot geen hinder ondervinden van de werkzaamheden.”

Manager/coördinator van het hospice Brigitte de Jong weet: “In de achterliggende vijf jaar is de bekendheid en waardering van het hospice erg hoog gebleken en die kwaliteit willen we handhaven. Hospice Lansingerland is een niet meer weg te denken waardige voorziening voor mensen in de laatste levensfase en hun naasten. De interesse en vraag voor een plekje in Hospice Lansingerland is groot en er is zelfs een wachtlijst. Met de uitbreiding van vijf naar zeven gastenkamers wil het hospice meer mensen de mogelijkheid bieden de laatste levensfase waardig te leven en kan de wachtlijst hopelijk tot een minimum worden teruggebracht.”

Meer over brandbeveiliging

Terug naar overzicht