Uitvoering onder certificatie

Kies voor zekerheid met een gecertificeerde installatie

Alle (brand)beveiligingssystemen die door de overheid of verzekering verplicht zijn gesteld, dienen aan bepaalde normeringen en voorschriften te voldoen. Als u een installatie laat plaatsen en onderhouden, wilt u wel zeker weten dat dit goed gebeurt. Laat uw installatie dus certificeren: zo heeft u de zekerheid dat uw systeem voldoet aan de gestelde eisen, normen en standaarden.

Voldoen aan de strenge eisen

Omdat uw veiligheid en die van uw cliënten en medewerkers voor Quality Guard het allerbelangrijkst is, zijn onze producten en diensten altijd van de hoogste kwaliteit. Onze systemen zijn voorzien van keurmerken en certificaten, en voor onze diensten zetten we altijd vakkundige medewerkers in.
Zo voldoen we altijd ruimschoots aan de strenge eisen die in de beveiligingsbranche worden gesteld en weet u zeker dat u uw veiligheidssystemen door een professioneel en erkend bedrijf laat installeren en onderhouden.

Quality Guard is door het CIBV gecertificeerd als:

  • Branddetectiebedrijf, conform CCV Certificatieschema BMI: Levering brandmeldinstallaties
  • Onderhoudsbedrijf, conform CCV Certificatieschema BMI: Onderhouden brandmeldinstallaties

Quality Guard is door het VEB gecertificeerd als:

  • Installatie en Onderhoudsbedrijf, voor inbraak beveiligingsinstallaties

Quality Guard is door de SEI gecertificeerd als:

  • Gecertificeerd elektrotechnisch installatiebedrijf

Onze algehele kwaliteit is dus gewaarborgd. Als een van de weinige bedrijven in de branche beschikken we over deze combinatie van erkenningen en kwaliteitswaarborgen voor onze medewerkers, onze apparatuur en onze processen.

Een inspectiecertificaat is verplicht voor brandmeldinstallaties

Elke brandmeldinstallatie die een brandmelding rechtstreeks meldt aan de meldkamer van de brandweer (RAC), moet voorzien zijn van een inspectiecertificaat. Dit staat in het Bouwbesluit 2012. Hetzelfde geldt voor een aantal andere situaties. Om zo’n certificaat te krijgen, wordt uw installatie beoordeeld door een onafhankelijke inspecteur. Hij controleert alles wat met de installatie te maken heeft. Bijvoorbeeld of deuren in brandscheidingen volledig sluiten en of de installatie en het BHV-/ontruimingsplan goed op elkaar zijn afgestemd. Naar aanleiding van de inspectie maakt u zo nodig aanpassingen, waarna u een inspectiecertificaat ontvangt.

Wat is de waarde van een inspectiecertificaat?

  • Geeft een breder oordeel over het brandveiligheidsniveau
  • Is verplicht bij brandmeldinstallaties die rechtstreeks verbonden zijn met de meldkamer